#TechsoupPentruEducatie
Invităm învățătorii și profesorii să se înscrie la cursurile online gratuite de educație digitală sau programare cu Scratch și Python, create de Asociația Techsoup și absolvite deja de peste 4.200 de profesori din toată țara. Cursurile Techsoup îi pregătesc pe profesori să folosească tehnologia la clasă, într-un mod interactiv și eficient.
- Înscrieri și detalii despre cursurile Îndreptar Digital, pentru învățământ primar, găsiți aici: https://indreptardigital.ro/cursuri/
- Înscrieri și detalii despre cursurile Predau Viitor, pentru gimnaziu și liceu, găsiți aici: https://predauviitor.ro/cursuri/
Ce cursuri sunt disponibile și cui se adresează?
3 cursuri în programul Predau Viitor
Cursurile Predau Viitor se adresează în special profesorilor de informatică și TIC, dar pot fi urmate și de profesori de alte specializări și învățători interesați de tehnologie.
1. Curs online: Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu
Acest curs îi inițiază pe profesori să folosească la clasă Scratch, unul dintre cele mai iubite programe de învățare a programării vizuale, recomandat în curricula de Informatică și TIC pentru gimnaziu. Cursul poate fi urmat și de învățători și aplicat la clasele de primar. Înscrieri până pe 27 martie.
2. Curs online: Introducere în Python pentru profesori de liceu
Acest curs îi pregătește pe profesori să utilizeze la clasă, împreună cu elevii lor, programul Python, unul dintre cele mai folosite limbaje de programare din domeniul IT din lume. Cursul poate fi urmat și de profesori de gimnaziu. Înscrieri până pe 27 martie.
3. Curs online: Intensiv de educație digitală pentru profesori de informatică și TIC
În acest curs profesorii vor explora pedagogia din spatele utilizării tehnologiei la clasă, pentru gimnaziu și liceu, și vor aprofunda resurse digitale necesare pentru portofoliul digital de bază al oricărui cadru didactic. Înscrieri până pe 27 martie.
1 curs în programul Îndreptar Digital
Cursul Îndreptar Digital se adresează învățătorilor, profesorilor pentru învățământ primar, profesorilor și elevilor de la licee pedagogice, studenților de la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.
1. Curs online: Intensiv de educație digitală pentru învățământ primar
În acest curs profesorii vor exersa activități digitale potrivite pentru învățământul primar și vor aprofunda resurse digitale necesare pentru portofoliul digital de bază al oricărui cadru didactic.
Partenerii noștri
Cursurile Asociației Techsoup au fost create și implementate cu sprijinul partenerilor noștri: Romanian-American Foundation și Societe Generale Global Solution Centre în programul Predau Viitor și Google.org și SAP România în Îndreptar Digital.
Reușitele și rezultatele din cursurile online
Cursurile au fost absolvite de 4.216 de profesori din toate județele țării, care au integrat tehnologia în activitatea lor de la clasă, online sau offline. Astfel, 85.364 elevi au beneficiat de activități educaționale interactive care le dezvoltă competențe interdisciplinare de literație, numerație, investigație, creativitate, lucru în echipă, gândire critică și computațională.
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, elevi și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro
Despre Îndreptar Digital
Îndreptar Digital este singurul proiect educațional dedicat învățătorilor și profesorilor de la licee cu profil pedagogic despre integrarea tehnologiei la clasa online sau offline în procesul de predare – învățare – evaluare, testat încă din 2017 de învățătorii Îndreptar Digital. Mai multe informații aici: https://indreptardigital.ro/despre-program/
Despre Predau Viitor
Predau Viitor își propune ca fiecare elev din România să beneficieze de o educație informatică bazată pe probleme reale și creație de produse, aplicată, relevantă și transdisciplinară, facilitată de profesori de informatică pregătiți pedagogic să susțină aceste experiențe și conectați la ecosistemul IT din România și din lume. https://predauviitor.ro/despre-predau-viitor/